Crunchy caramel almond





Crunchy caramel almond

200g tepung florenta (sy guna tpung siebin sbb tpg florenta dah habis)
200g badam keping
100g kuaci
100g biji labu
20g bijan hitam

> badam dan kuaci dibakar sebentar atau di sangai dlm kuali tanpa minyak hingga keperangan..biarkan sejuk.

> sediakan loyang alaskan kertas minyak atau baking paper pastikan betul2 kertas minyak takut nti melekat dan boleh rosak aduanan..

> panaskan oven pd suhu 160·c

> satukan kesemua bahan di dlm bekas
> gaul rata hingga semuanya bersatu dgn tepung

> tuangkan adunan dlm loyang dan ratakan nipis
(Nk lg cantik taburkan bijan hitam selepas adunan di nipiskan)

> bakar selama 10minit

> setelah masak keluarkan loyang dari oven dan terus potong mnjadi kepingan mengikut size yg d kehendakj

**jgn biarkan adunan sejuk nanti tak dapat potong dgn cantik dan akan patah**potong masa panas2 bila adunan sejuk kepakkan je mengikut garisan yg di buat,.